Неволите на "Пари Сен Жермен" това лято нямат край - клубът е напът да изпусне и последния от звездното си трио, Неймар. Според в. "Екип" бразилецът е информирал клубния бос Насер ал Хелайфи, че иска да бъде продаден преди края на трансферния период.

Неймар, привлечен преди години за все още рекордните 222 милиона евро, не се чувствал щастлив вече в Париж, че се и страхувал за своята безопасност. Причина за това са заплахите, които получава от най-крайните фенове на ПСЖ.

Бащата на звездата нито потвърди, нито отрече публикацията. Пред Premier League Brasil в родината си той заяви, че "не може да коментира новина, която не се е случила".

Във Франция и Англия веднага се появиха спекулации, че кандидат за Неймар е "Челси". На първо място обаче той искал да се завърне в "Барселона", според "Екип". Има съмнения обаче дали в Каталуния го искат и могат ли да си го позволят, предвид казуса с финансовия феърплей на Ла Лига.

"Пари Сен Жермен" вече загуби Лео Меси, който отказа да подпише нов договор и облича екипа на "Интер Маями" в САЩ. Продължават проблемите с Килиан Мбапе, който също не желае да сключи нов контракт и догодина може да си тръгне без пари, след бе закупен за 180 млн. и има една от най-високите заплати във футбола.

Френският национал бе изваден от отбора за азиатското турне, а вчера стана ясно, че новият треньор Луис Енрике не може да го използва и за старта на Лига 1. Решението да бъде изолиран и да тренира с играчи, на които няма да се разчита и им се търсят купувачи, е на Ал Хелайфи, който се чувствал "предаден" от Мбапе.

Целта на катарския бизнесмен е да продаде звездата, но това е много трудно, тъй като за играч с още 10 месеца договор се искат много пари - близо 200 млн. Единствено Саудитска Арабия е готова да ги даде на момента, ала Мбапе не иска да играе там. Твърди се, че той се е разбрал с "Реал" (Мадрид) да се присъедини към тима на своето детство от догодина - като свободен агент.

Все пак има и добра новина - ПСЖ привлече и представи португалския национал и доскорошен ас на "Бенфиса" Гонсало Рамош. Засега той се води преотстъпен - отново заради финансовия феърплей (този път на УЕФА). Догодина се очаква клубът да го откупи за 65 млн. евро, като крайната сума за лисабонци може да достигне 80 млн. при определени условия.