"Байерн" (Мюнхен) опитва да привлече капитана на английския национален отбор Хари Кейн, съобщава в. "Билд", а информацията се потвърждава от Би Би Си и други британски медии. 

"Тотнъм" иска 100 милиона паунда за голмайстора, а първата оферта на германския шампион на стойност 70 млн. е била отхвърлена, според "Билд". Изданието добавя, че агентът на играча се е споразумял с баварците за личните си условия.

Твърди се, че грандът от Мюнхен ще направи нова оферта, като е готов да плати рекордна в историята си сума за Кейн. Независимо, че договорът на "деветката" с "Тотнъм" изтича след една година и той ще бъде свободен агент.

"Байерн" се надява в лицето на Кейн най-после да намери заместник на напусналия Роберт Левандовски миналото лято.

Кейн, който е рекордьор по голове за Англия и "Тотнъм", бе трансферна цел на "Реал" (Мадрид) - след напускането на Карим Бензема, и на "Манчестър Юнайтед".

"Лос меренгес" се отказаха, тъй като и това лято имат шанс да привлекат Килиан Мбапе, който заяви, че няма да поднови договора си с "Пари Сен Жермен", също изтичащ догодина.

А "Манчестър Юнайтед" прецени, че не иска да плаща 150 млн. паунда за Кейн - босът на "Тотнъм" Даниел Леви иска по-висока сума от съперниците във Висшата лига.

Междувременно "шпорите" си осигуриха ново класно попълнение в лицето национала Джеймс Мадисън. За халфа ще бъдат платени 40 милиона паунда на изпадналия от елита "Лестър". Остава той да премине медицински преглед и да подпише личния си контракт.