"Левски" записа първа победа от началото на сезона в елита - 3:1 като гост на "Ботев" (Пловдив). Това е и първи успех на "сините" с треньора Николай Костов. И втори пореден над същия съперник в дома му. През пролетта "сините" сразиха "канарчетата" при откриването на Колежа.

Пред над 8000 зрители на стадион „Христо Ботев“ и четирите попадения паднаха през втората част. Първо Рикардиньо бе точен от дузпа в 56-ата минута, а в 74-ата Джавад ел Джемили удвои. Мартин Секулич намали в 81-ата минута, но само пет минути по-късно Ел Джемили се разписа за втори път за крайното 3:1.

"Жълто-черните" най-после вкараха на стадиона си, но това едва ли е утеха. Те имат две точки този сезон - на старта направиха 1:1 с градския си съперник "Локомотив".

В 11-ата минута отборът на "Ботев" първи стигна до опасност пред противниковата врата. Уме Емануел преодоля Марин Петков по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Жереми Петрис остана под топката, а зад гърба му Красиан Колев засече с глава, а Пламен Андреев реагира и улови.

Малко след това Джеймс Ето‘о пробва с прехвърлящ удар от около 20 метра да изненада стража на „сините“, който отново се намеси и изби в корнер. 

В 36-ата минута Роналдо засече с глава центриране отляво, търсейки близкия ъгъл на вратата на "Ботев", но вратарят на „канарчетата“ парира удара. 

Седем минути след почивката "Левски" получи дузпа, като ситуацията бе разгледана и с ВАР. Спечелилият наказателния удар Рикардиньо се нагърби с изпълнението и преодоля Ханкич за 1:0.

В 74-ата минута „сините“ решиха мача с втори гол. Джавад ел Джемили получи в противниковата половина и бе оставен да напредне до дъгата на наказателното поле, откъдето отправи неспасяем удар в левия ъгъл за 2:0.

В 81-ата минута "Ботев" намали изоставането си. След центриране от корнер защитата на "сините" изби и Точукву Нади опита шут от около 20 метра, изстрелът бе блокиран, но топката падна на крака на Мартин Секулич, който реализира от близка дистанция за 1:2.

Само пет минути по-късно обаче Левски възстанови двата си гола аванс, след като точен за втори път бе Ел Джемили. Халфът на гостите отново се разписа с прецизен фалцов удар от границата на наказателното поле.

В следващия кръг "Ботев" гостува на "Пирин" (Благоевград), докато "Левски" приема "Локомотив" (София) в столично дерби.

"Лудогорец" вдига оборотите, отнесе и "Етър"

"Лудогорец" също постигна първа победа в защитата на титлата - 5:0 срещу новака "Етър" в Разград. "Орлите" вдигат оборитите, след като през седмицата отнесоха "Балкани" в Шампионската лига, бяха дори по-убедителни срещу "болярите".

Аслак фон Витри откри в 18-ата минута и това бе единственото попадение през първата част. Доминик Янков (46-ата), Бърнард Текпетей в 49-ата и 57-ата и Франко Русо (71-ата) опънаха мрежата на гостите. Първият и последният гол бяха много красиви - с далечни удари.

За тежкото поражение на "Етър" помогна и червеният картон на Георги Ангелов в края на първото полувреме. Той спря откъсващия се Текпетей.

Дебют направи новото швейцарско попълнение на шампиона Квадво Дуа - на върха на атаката.

А преди мача пред публиката бе представен още един нов футболист на "орлите" - 22-годишният бразилец Руан Филипе Родригеш де Соуза Круз. Известен е като Руан Секо, така ще бъде наричан и тук. Той също е нападател. Досега не е играл извън Европа. 

Обличал е екипа на "Вашку да Гама", но е собственост на "Сантос", от който "орлите" го вземат под наем за един сезон с опция за откупуване.