"Шкупи" от Република Северна Македония е първият съперник на "Левски" в турнира Лига на конференциите. Българските отбори започват от втория предварителен кръг на надпреварата, мачовете от който са следващата и по-следващата седмица.

Северномакедонският тим отстрани литовския "Хегелман" в първата пресявка. Реваншът снощи в Скопие бе протоколен и завърши 0:0, след като в първата среща "Шкупи" спечели с 5:0 като гост. 

"Левски" гостува в северномакедонската столица на 27 юли (четвъртък от 22 часа), а реваншът в София е на 3 август.

В Лигата на конференциите ще стартират и другите ни участници - ЦСКА-София и ЦСКА 1948.

"Червените" от "Българска армия" приемат носителя на Купата на Румъния "Сепси" на 27 юли от 20 ч. Поради тази причина тимът изтегли мача си от втория кръг на Първа лига за днес от 21 ч. - в София гостува новакът "Крумовград".

А двубоят на вицешампиона от третия кръг е отложен и няма да се играе следващия уикенд. Същото направи и шампиона "Лудогорец", който играе с "Олимпия" (Любляна) в ШЛ, след като отстрани "Балкани". Първата среща е в сряда в Разград от 21 ч.

ЦСКА 1948 също има румънски опонент в ЛК и това ФКСБ ("Стяуа"), а за да няма застъпване с ЦСКА-София, двубоят е в сряда, 26-и, от 20:30 ч. на ст. "Васил Левски".

Финалистът на Купата също играе днес в родния шампионат - срещу "Пирин" от 19 часа в Бистрица.