"Ливърпул" прие офертата от 12 милиона паунда (15,5 млн. долара) от саудитския "Ал Итифак" за капитана си Джордън Хендерсън, съобщи Би Би Си. 

Пазарлъкът продължи няколко дни, след като английският национал имаше устно споразумение с арабския клуб, който ще му плаща по 700 000 лири на седмица. Това е близо три пъти повече от сегашната заплата на халфа.

Заради предстоящия трансфер Хендо, както го наричат на "Анфийлд", не игра в контролата с германския "Карлсруе" (4:2) снощи.

Хендерсън записа 491 мача за "Ливърпул", откакто подписа с клуба през 2011 г. С капитанската лента той изведе "червените" до трофеите в Шампионската лига и Висшата лига.

Главна роля Хендерсън да стане поредната звезда в Саудитска Арабия има треньорът Стивън Джерард, който вече пое "Ал Итифак" и започна да се оглежда за попълнения от родината си. В тима премина друг полузащитник на "Ливърпул" - Фабиньо, но за доста повече пари, 40 млн. паунда. 

"Ливърпул" ще е с почти изцяло нова средна линия през новия сезон. Наби Кейта също напусна - в посока "Вердер" (Бремен), където става съотборник на Илия Груев-младши. 

Привлечени бяха аржентинският национал Алексис Макалистър и унгарският Доминик Собослай. На "Анфийлд" очакват поне още две попълнения в полузащитата си, като едното може да е резервата в "Манчестър Сити" Калвин Филипс. Клубът има интерес към още няколко футболисти в тази зона, начело с Ромео Лавия ("Саутхемптън").

В контролата в Карлсруе гостите от Англия вкараха два гола в добавеното време, дело на португалеца Диого Жота. Дарвин Нунес изведе тима на Юрген Клоп напред в резултата още в третата минута, но с попадения на Ларс Щиндъл и Себастиан Юнг втородивизионният германски тим направи пълен обрат. 

Точен за 2:2 в 69-ата минута бе Коди Гакпо, който се разписа след подаване на Жота. Собослай и Макалистър направиха дебюти.