Само обръгналите политици мислят за местните избори наесен. Затова в Клуб Z днес представихме анализ - кое как е и кое може би как ще бъде в интригата, озаглавена "София".

Всичко това става, докато за пред - да го наречем по-безкритичния и емоционален електорат - Румен Радев "призовава управляващата коалиция най-сетне да се заеме с българския дневен ред и с проблемите на българите". Все едно той от януари 2017 г. е правил на някой лост коремното и няма отношение най-малкото към купчина персонални негови служебни правителства.

Ученият Петър Илиев - предлаган от партията на Слави Трифонов за почти всичко (без патриарх) и известен в някои среди и като "Ксерокса", вече е доцент на Тракийския университет.

А пък в София е задържан маж, заплашил с убийство военния министър Тодор Тагарев. Без да познаваме казуса - да се хванем ли бас заради кои му позиции? 

В този ред на мисли - онова с "платноходките" в Черно море май няма да се получи. Русия и Украйна нагорещяват спора около "зърнената сделка": дали нападателите ще позволят на нападнатите да превозват продукцията си в посока - към Босфора.