Кремъл заяви днес, че знае "много добре", че НАТО и САЩ осигуряват разузнавателна информация за Украйна, но това не е причина да се преустановят дипломатическите отношения с тях след атаката срещу моста, свързващ Русия с Крим, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"В моментите, в които ситуацията се изостря най-силно, ние имаме нужда от канали за диалог", заяви пред репортери говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков.

Той бе запитан за коментар на думите на говорителката на руското външно министерство - Мария Захарова, по-рано днес.

Без да представи доказателства в подкрепа на информацията си, тя обвини Украйна в извършването на среднощната атака срещу Кримския мост със съдействието на Великобритания и САЩ, припомня Ройтерс.

"Ние знаем много добре колко мащабна е координацията между режима в Киев, Вашингтон, няколко европейски столици и НАТО", каза Песков.

"Прекрасно знаем какъв обем информации постъпва постоянно в Киев и от Североатлантическия алианс, и от Вашингтон, затова нямаме никакви илюзии в това отношение", допълни говорителят, цитиран от ТАСС.

Песков посочи, че репортерският въпрос за вероятността от преустановяване на дипломатическите отношения със Запада не е "докрай коректен", защото съществува необходимост да се държат каналите за диалог открити.

Песков, цитиран от украинската агенция УНИАН, каза, че в момента не може да отговори каква ще бъде реакцията на Москва на атаката срещу Кримския мост. 

"Ако вземем крайната перспектива, отговор ще бъде постигането на всички цели на специалната военна операция (както в Русия официално наричат войната - б.р.), която ще продължи", каза говорителят на Кремъл.