Тежко пътнотранспортно произшествие с петима пострадали е станало вчера около 17:20 часа в близост до село Кайнарджа, област Силистра, съобщават от областната полиция.

Лек автомобил, управляван от 25-годишен мъж с несъобразена скорост е напуснал платното на прав участък и се е преобърнал в крайпътна канавка. В колата, освен водача, са пътували съпругата му, двете им деца – момиче на 2 г. и момче на 1 г., както и момче и момиче на 17 години.

Вследствие на удара в МБАЛ-Силистра са настанени водачът, съпругата му и 17-годишното момче, съобщава БНТ. Те са с опасност за живота. Двегодишното момиче е оставено за наблюдение в болницата заради сътресение на мозъка, а едногодишното му братче е транспортирано в болница във Варна с травма на белия дроб. 17-годишното момиче е с леки охлузвания.

Това е поредно тежко ПТП, по вина на водача, който е на сравнително младежка възраст.

По данни на Областната дирекция на МВР през юни на територията на Силистренска област са настъпили 27 пътнотранспортни пътешествия, като 10 са тежки. В тях е загинал един човек, а ранените са шестима. Причината за всички ПТП в Силистренско през юни е шофиране с несъобразена скорост.

Междувременно БНР съобщи, че 45-годишен шофьор от Червен бряг е загинал при катастрофа вчера във врачанското село Горни Вадин. 

Мъжът се е преобърнал в дере с товарен автомобил вследствие на движение с несъобразена скорост. Водачът е починал на място, а смъртта е констатирана от екип на Филиала за спешна медицинска помощ в Оряхово.

Щетите по товарния автомобил са в процес на установяване. Трупът  е транспортиран за извършване на аутопсия във Враца.