Григор Димитров бе спрян на осминафинал на "Уимбълдън" от 6-ия в света Холгер Руне (20 г.) - 6:3, 6:7(6), 6:7(4), 3:6 за 3 часа и 20 минути игра. Първат ни ракета направи много силен мач срещу един от най-добрите, но това се оказа недостатъчно да го преодолее.

Натежаха загубените тайбрекове във втория и третия сет, а в четвъртия Димитров се пречупи. До днес той бе спечелил и трите си двубоя без загубен сет.

С тази инерция той започна отлично мача, макар, че от 0:40 трябваше да се справя с точка за пробив. Решаващият момент в първия сет настъпи в седмия гейм. При 3:3 българинът отрази няколко точки за пробив, като направи и изключителни изпълнения. С много характер той измъкна подаването си, а след това с нови топки на корта проби Руне и поведе с 5:3. При последната точка се подхлъзна на тревата и падна, като изпитваше болка и опасенията бяха, че е получил разтежение.

Димитров обаче продължи и спечели сета с 6:3.

Във втората част първата ни ракета продължи с увереното представяне и направи пробив за 3:1. Тук бе първият ключов момент, пропилян от Григор. Руне постепенно вдигна нивото на играта си и взе подаването на Димитров за 4:4.

Така се стигна до тайбрек, в който благодарение на отличен бекхенд на линията датчанинът поведе с 6:4 и получи право на два сетбола. Българинът спаси и двата, но следващите две точки бяха за Руне, който изравни сетовете - 1:1.

В третата част двамата тенисисти взимаха уверено подаванията, като дори не даваха възможности за пробиви. Така се стигна до нов тайбрек, в който благодарение на два мини пробива Холгер Руне дръпна с 5:1. Той стигна и до 6:3 и въпреки че пропусна първия си сетбол, реализира втория на свой сервис за 7:4.

В четвъртия сет истинска интрига имаше до 2:2. При 2:3 българинът допусна две последователни двойни грешки, така загуби подаването си. Руне набързо поведе с 5:2 и до края успя да стигне до трудна, но сладка победа.

На четвъртфиналите Холгер Руне ще играе със световния номер 1 Карлос Алкарас, който също с обрат и 3:1 сета елиминира италианеца Матео Беретини. Всичките части завършиха 6:3. 

"Чувствам се невероятно, Григор е страхотен тенисист, той ме тласна до лимита на възможностите. Благодаря на зрителите за подкрепата", коментира датчанинът след успеха.