Четирима души бяха убити при руска ракетна атака тази нощ, при която бе поразена жилищна сграда в украинския град Лвов, заяви кметът на Лвов Андрий Садови, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В изявлението на кмета се казва още, че при ракетната атака са били нанесени щети на около 60 апартамента и 50 автомобила.

Зеленски: Ще има "осезаем отговор" на действията на врага

Украинският президент Володимир Зеленски обеща "осезаем отговор" на руския ракетен удар по жилищен блок в град Лвов, Западна Украйна, при който по обновени данни, съобщени от украинския вътрешен министър Игор Клименко, са загинали четирима души, предаде Франс прес.

„Последствията от среднощната атака на руските терористи“, заяви той в публикация в социалната мрежа Телеграм, придружена от видео, показващо разрушена сграда. „За съжаление, има загинали и ранени. Определено ще има отговор на действията на врага. И то осезаем.“

Вътрешният министър Клименко съобщи, че броят на жертвите, за които по-рано беше съобщено, че са три, е нараснал на най-малко четири, а ранените са девет, предаде Асошиейтед прес.