ЦСКА-София финализира привличането на еквадорския нападател Майкъл Естрада, който е преотстъпен за един сезон от мексиканския "Крус Асул" с опция за откупуване от страна на "червените".

27-годишният национал на страната си пристигна на лагера в Австрия още в събота и вече тренира, като утре (вторник) може и да се включи в поредната контрола на вицешампионите. Зависи какво е състоянието му. 

На Естрада ще се разчита да замести Дюкенс Назон, който е пред трансфер, най-вероятно в Турция или Китай. 

Високият 187 см футболист започна като титуляр и в трите мача на Еквадор на Световното в Катар. Той не отбеляза попадение, а тимът не успя да стигне до осминафинал, отпадайки с 4 точки актив в групата на домакините, Нидерландия и Сенегал.

Според официалния сайт на ЦСКА-София Майкъл Естрада е бил предпочетен пред бившия играч на тима Жорди Кайседо в селекцията за Мондиал 2022. Той има 39 мача и 8 попадения за Еквадор. 

Острието, за което има написана песен в родината му - нещо, на което ЦСКА-София наблегна при представянето, за първи път ще играе в Европа. Той е носил екипите на три клуба в Еквадор, а през 2020 г. е закупен от мексиканския "Толука", който държи правата му. Преотстъпван е на "Ди Си Юнайтед" в САЩ и на "Крус Асул", откъдето идва на "Българска армия".

Майкъл Естрада е поредното чуждестранно попълнение на ЦСКА-София това лято. Гамбийският защитник Сейни Санянг бе взет миналия месец, но той тренира с втория отбор, тъй като не получи виза за Австрия.

ЦСКА-София прави ударна селекция дотук, като доста засилва атаката си - поне като брой футболисти, тепърва ще се види тяхното качество и доколко ще се адаптират.

Доста се шуми около 23-годишния Матиас Фаетон, който е национал на Гваделупа и идва от "Гренобъл". И той може да играе като "деветка", но също така на двата фланга и зад тарана.

Днес бе обявен Браян Кордоба, който е колумбиец, също на 23 г., висок 191 см. Той е централен защитник, като се очаква да замени получилия тежка травма в края на миналия сезон Юрген Матей. Защитавал е цветовете на "Америка де Кали" и, подобно на Естрада, също ще играе за първи път в Европа.

На Армията очакват ветерана Данило Асприля, който в миналото обличаше екипа на "Литекс", така е добре познат на босовете Гриша Ганчев и Данаил Ганчев, а и на "скаута в сянка" Стойчо Стоилов.

ЦСКА-София опитва да си осигури и услугите на халф, след което селекцията ще бъде приключена. Първенството започва по-следващия уикенд, а в края на месеца са и първите мачове в Лигата на конференциите.