ЦСКА-София замина за лагер в Австрия без новото си попълнение Сейни Санянг, съобщи клубът.

Гамбийският ляв бек не получи шенгенска виза и е малко вероятно да се присъедини към тима до края на тази част от лятната подготовка, която ще продължи две седмици. На този етап националът на страната си ще се готви с втория отбор на "червените" под ръководството на Стамен Белчев.

Трансферът на Санянг бе обявен вчера. Той е на 20 години и доскоро бе част от младежката селекция на Гамбия, достигнала до осминафинал на Световното за младежи в Аржентина. Може да играе и на другия фланг на отбраната. 

Отборът чака поне още три нови попълнения, като те са нападател, халф и централен защитник.

А в групата на ЦСКА-София в Австрия липсват ангажираните с националните си отбори състезатели и тези с контузии. Сред тях е и Иван Турицов, но въпреки това той тръгна със съотборниците си. Отлетяха 18 футболисти.

"Червените" ще се подготвят в градчето Фулпмес, където проведоха и миналогодишната си лятна подготовка. Съставът на Саша Илич ще остане в Австрия до 9 юли и ще изиграе четири контроли: на 27 юни срещу "Ботошани" (Румъния), на 1 юли срещу "Базел" (Швейцария), на 4 юли срещу "Карабах" (Азербайджан) и на 8 юли срещу "Тирол" (Австрия).

В края на юли и началото на август ЦСКА-София играе срещу носителя на Купата на Румъния "Сепси" в Лигата на конференциите.

Дюкенз Назон вкара гол на Катар на "Голд къп"

Голмайсторът на ЦСКА-София Дюкенс Назон се разписа при победата на Хаити над Катар с 2:1 в първата среща от група „В“ на турнира Голд Къп на КОНКАКАФ. Първенството се провежда в САЩ и Канада и ще продължи до 16 юли.

В американския град Хюстън Назон бе точен от дузпа за 1:1 в първата минута на добавеното време на първата част. Това бе 28-и гол за нападателя в 49 двубоя за националния тим на Хаити. Той бе определен за играч на мача.

Преди това Юсуф Абдурисаг отбеляза за Катар в 20-ата минута.

Развръзката дойде чак в седмата минута на добавеното време, когато Францди Пиеро донесе победата за Хаити с попадение за 2:1.