Поредна прелюбопитна история, свързана с патологичната страст на българските политици към недвижимости в София, разкрива BIRD.

"Младият Силвестър Ганев на 17 г. придобива апартамент в София на много изгодна цена за 2022 г: 197 442 лв. или 1100 € кв.м. Отделно в цената влиза и гараж", пишат от разследващия сайт.

(Всъщност, от публикуваните извлечения от имотния регистър се вижда, че ЕГН-то на Силвестър Цончев Ганев започва с 04, т.е. - явно имат предвид възрастта му при покупката, б.р. на Клуб Z).

Докато баща му брани "българщината" в НС и пуска статуси със снимка на патрона си в гръб, Силвестър е придобил 86 кв. м в изконния български - и южен! - квартал Горна баня. В цената влиза и подземно паркомясто.

"На тази възраст Силвестър няма как да вземе ипотечен кредит. В декларациите на #ЦончоГанев има влог в евро, но не и такава сума, каквато е платена от #Силвестър за апартамента.

P.S. Справките в Имотния регистър не са безплатни, а се налага да ги правим често. Оставете по някой горд български лев в чекмеджето ни. Линк в коментар", пишат още от BIRD.