Отдавна не беше имало безредици и пуч в Русия. Толкова са излезли от форма по тия въпроси, че даже не успяха да го направят, както е по традиция, в събота, а избързаха и битките по улиците на някои руски градове започнаха още в петък през нощта.

Изключително объркваща ситуация за руснаците, още по-объркваща за украинците, но, честно казано, най-сащисани и шашардисани са в България. Довчера Пригожин и Путин си бяха едно цяло, единият даваше идеите, другият ги осъществяваше, а днес така да се променят нещата. На всичкото отгоре Пригожин ръководеше фабриките за тролове, които разпространяват руската пропаганда по света. Спомняте си, сигурно, че Лена Борисловава цитира откъс от доклад на разузнаването за едни четирихилядници, дето взимат по 4 бона, за да сеят руски лъжи и пропаганда у нас. Оттогава я сполетя истинска тролска война – то не бяха фалшиви снимки, грозни твърдения и тъпи песнички... Да вземеш на четирихилядник рублата, е като да извадиш пържола от устата на Баскервилското куче. И сега какво стана? Рублите сами изхвърчаха от пастта им.

Какво точно ще говорят троловете, които до вчера хвалеха Путин? Дали сега ще започнат да всяват съмнения и омраза срещу него? Ако Пригожин удържи фронта и запази тролските фабрики, до две седмици в целия интернет ще се говори, че Путин е джендър, сменя си пола, пие кръв от младенци и участва в тайни рептилски сбирки в една пицария в Ню Йорк с Хилари Клинтън. Признавам си, че тръпна да прочета следващия опус на известните представители на „другата гледна точка“ у нас, дето даже не се представят с истинските си имена пред публиката.

Но не всички в България взимат пари от Пригожин, за да хвалят Русия. Някои взимат от руското посолство. Сега с тоя скандал при батюшките, поне ясно ще видим кой откъде получава.

Най-трудно ще е за онези, които досега им вярваха. Защото какъв смисъл носи вече твърдението, че никой не може да победи руснака? Путин не може да бъде разгромен и всеки, който напада Русия, ще бъде наказан. Обаче руските военни в Украйна също не могат да бъдат разгромени, защото са руски военни, а руските военни не могат да бъдат разгромени. Абе сложно стана.

Засега най-елегантно взе завоя Радев. Дето до оня ден викаше, че сме нямали нужда от присъствие на НАТО, щото българската армия била достатъчна. Сега изведнъж обяви, че трябва НАТО да ни пази. Човекът е президент и главнокомандващ, може би се е уплашил една идея повече като гледа какво става с колегата му в Кремъл.

Даже няма да се учудя, ако призове бунтът да приключи веднага и всички да седнат на масата за преговори, Пригожин да си вземе каквото иска да си вземе от Русия, а Русия да бъде приета немедленно в НАТО.

В същото време може да склони най-сетне да дадем помощ на Украйна, като този път спешно трябва да им се пратят не само снаряди, ами и пуканки, за да гледат тоя напълно неочакван сеир добре запасени.

Бойко се изказа, но не е нещо интересно. На всеки четен кръгъл час ще казва, че трябва да подкрепим Путин, а на всеки нечетен – Пригожин. И ще се оглежда какво може да се прибере незабелязано в тая хаотична ситуация, докато обвинява за кръвопролитията тия шмекери от ПП и ония от ДБ.

Най-интересна ще е реакцията на „Възраждане“. В интернет циркулира една официална позиция, която гласи: „Lo6o ni e“, ама не съм сигурна дали не е фейк. Щото от една страна звучи като фейк, от друга страна шефът на фейковете е зает да напада Москва...  

Какво мислят по въпроса Пеевски и Доган пък ще стане ясно тия дни при гласуването на нови шефове на БНБ и митниците. Дали има смисъл да ги завладяват отново, ако няма да текат руски пари? Да не се окаже, че са се набутали на загуба и на всичкото отгоре се налага да работят? Това би била истинска трагедия за тях. Не стига, че Ердоган вече не е толкова наш човек, ами сега и при Путин така да се объркат финансите...

От Корнелия не чакам да мъцне, тя със сигурност вече е повела партизанските отряди към мандрите, щото обикновено като стане някоя революция в Русия, ехото у нас оттеква първо баш у производителите на сирене и кашкавал. Така че предупреждавам мандраджиите – залостете се и чакайте да мине. Те бесепарите вече са малко и на възраст, тоя път ще се справите с тях.

Сигурно вече изнервено се питате защо не подсказвам позициите на демократичните сили и какво им спестявам? Според мен трябва да бъдем по-благосклонни към ПП-ДБ, все пак са коалиция с много вождове и първо ще трябва да договорят помежду си как да се изкажат. Според мен към август ще имаме и тяхното категорично мнение. Само дето всички ще са на море и няма да го чуят.