Сравнително рядко разкритие - трима "работници товаро-разтоварна дейност" от Летище София отиват на съд, затова че са откраднали 9000 лири стерлинги от багажа на пасажер.

Това става ясно от съобщение на районната прокуратура. Те ще бъдат съдени от СРС - най-ниската инстанция, заради размера на щетата, който все пак не е голям - равностойността е 20 920,95 лв.

Деянието е станало в разгара на туристическия сезон - на 27 юли, м.г.

В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели, допълват от държавното обвинние.

Ето и оригиналното съобщение на прокуратурата:

Софийска районна прокуратура предаде на съд трима мъже за кражба на 9000 британски лири от чанта с багаж на територията на Летище София

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу трима мъже, които се възползвали от служебното си положение и откраднали пари от чатна с багаж на територията на Летище София.

На 27.07.2022 г. обвиняемите Д.И., Т.Д. и Б.С. в качеството им на длъжностни лица (работници „товаро-разтоварителна дейност“) на територията на Летище София, се възползвали от служебното си положение и от чанта с багаж откраднали сумата от 9000 британски лири (20 920,95 лева) от владението на М.Щ.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.6, вр. чл. 194, ал. 1 вр.чл.20, ал.2 от НК.

В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Делото срещу  Д.И., Т.Д. и Б.С. продължава в Софийски районен съд.