Абсурдни кадри, които показват как полицай товари покупките в луксозен джип на Любена Петрова, обиколиха социалните мрежи.

Снимката тръгва от фейсбук групата за шеги със славянските държави Squatting Slavs In Tracksuits (интересно е, че на Запад е разпространено схващането, че щом руснаците така правят - всички славянски народи предпочитат да клечат, докато разговарят, б.р.).

Там се виждат два кадъра, които включват патрулка и огромен черен джип Range Rover (Клуб Z припомня, че при разказите си за "Осемте джуджета" изнудваният Илия Златанов разказваше, че всички замесени карат коли "от 250 000 лв и нагоре", б.р.).

Оказва се, че - явно след разкритията за Петьо Еврото, с постановление на Софийски районна прокуратура до директора на СДВР е възложена денонощна лична физическа охрана от органи на СДВР на Любена Павлова, бившата съпруга на Петьо Петров.

Явно точно в този деликатен момент обаче й е излязъл редът за стока, която е чакала - и то от IKEA, където нещата се предлагат разглобени. Ако се съди по кадрите, бившата г-жа Петрова едва ли си е купила нещо дребно, като кафемелачка например.

За да е още по-забавно има отговор-позиция на МВР до медиите:

На 18 юни охраняваното лице отива на пазар в голям мебелен магазин. След това тя среща трудности при натоварването на мебелите в автомобила си.

Първоначално служителите на МВР отказват да качат мебелите, но тъй като дълго време никой не се отзовал да помогне на жената, а подземният гараж е определен като високорисково място, с цел лична безопасност и безопасността на охраняваното лице, служителят предприел действия да натовари покупките единствено с цел по-бързото им оттегляне, се допълва в позицията на МВР.