"Ще продължавам да се боря", "политическите проблеми се решават с политически средства" - така бившият главен прокурор Иван Гешев намекна днес за своите амбиции в политиката. А именно - да бори "силите на злото" и "дълбоката държава".

Съюзът на съдиите пък се обяви срещу изпълняващия длъжността на Гешев - доскорошния му заместник Борислав Сарафов. "Непригоден, дискредитиран" е и той, и Висшият съдебен съвет, който го избра, смятат съдиите.

Вече е гарантирано, че искът на 102-годишната вдовица срещу Петър Волгин за репликата му "защо е трябвало да има Народен съд" ще отиде до трета инстанция. Това съобщи адвокатът по делото Веселин Видолов. Ще има и колективен иск - може би и срещу БНР.

Да се отнемат "представителните" пари на депутатите с лошо поведение, предлагат от ПП-ДБ. И да има санкции за народни представители, пречещи на други да се изказват - видно мярка срещу "Възраждане".

Украйна прави сериозен пробив в една от четирите области, окупирани от Русия - Запорожката. Руснаците бягат, изоставят оръжие, муниции и техника. А в Киев се целят в бързо членство в НАТО - месеци след войната.