В Рожен започна строителството на най-високия пилон в Европа. Най-сетне българският патриот успя да намери цел, посока и идея, в които да влее неизчерпаемата си енергия.

Непатриотите сред вас сигурно се питат: е що пилон, а не път, язовир, училище, болница, космическа станция, инвестиционен център – абе нещо, дето хем ще е от полза за всички, хем реално ще тласне страната наистина крачка напред? Обаче непатриотите не могат да разберат патриотите. За да е патриотична една кауза в съвременна България, то тя трябва да изпълнява три базисни условия:

Да е грозна

Да е безмислена

Да руши

Разбира се, не всички патриоти са чак такива безхаберници и аз съм сигурна, че този пилон на Рожен няма да е просто пилон със знаме на върха му. Щото пилон, пилон, ама децата пилони не ядат, нищо, че са деца на патриоти. Затова смятам, че този пилон като нищо ще се окаже петзвезден с частен паркинг, нощен бар и спа. Заради децата, не за друго.

А където има един петзвезден пилон, бързо се появяват и други петзвездни пилони. Така България в рамките на година-две би могла да се превърне в страната на пилоните и ще привлича заможни туристи от цял свят, които ще искат да платят 3000 евро на нощ, за да натрият носовете на комшиите си в Горна Оряховица и Долни Дъбник, които от години злословят срещу тях, че макар и отишли в чужбина, са си останали същите прокъсняци.

Петзвездният 30-метров пилон дава възможности за истинско разгръщане на патриотизма освен това. До най-големия пилон може да се появи най-голямото чеверме, да се извие най-голямото хоро, да се удари най-големият тъпан, да се увие най-големият цървул и въобще - да се направи едно състезание по най-големите патриотарски атрибути. Ще го наречем Патриотариада и ще каним и други патриоти от други страни да си показват техните най-големи атрибути.

След Рожен можем да разширим Патриотариадата и на други знакови за съвременна България места като Слънчака, Велинград, Витошка, Росенец, Дом N2 в Бояна, Шипка, Плевен, Моста на Дружбата, а защо не и на самата МОЧА? Какво по-символично би имало за България през 2023 година от един 30-метров колец, накичен с галоши и цървули и прегърнат с Иванушката с Шпагина на Паметника на Съветската армия.

Ами Альоша? Сам ли да го оставим в тези тежки за родината му времена? Да побием пилон и до него. През деня малки гвардейчета от ученическите гвардии на Румен Радев ще поставят венци и ще дават дежурство с малки шмайзерчета, а нощем не чак толкова малки моми, ще гънат тела по пилоните и така ще съчетаем в едно миналото и настоящето, историята и модерността, идеологията и кинтите, гордостта и забавлението...

А когато набичим с пилони цялата мила родино, светът няма начин да не ни забележи най-накрая и да не се изпълни с огромно уважение и възхищение към иновативния, несломим и винаги изненадващ български дух!