Прокурорският син Васил Михайлов, подсъдим за закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства, вероятно ще излезе от ареста. Днес Софийският районен съд измени мярката му за неотклонение във втората по тежест - домашен арест.

Васил обаче ще трябва да носи гривна, но със сателитно проследяване. Той вече има една издънка - когато бе заловен, че е нарушил мярката си за неотклонение.

Въпреки крехката му възраст, изстъпленията на младежа се оказа, че са от години, като сред "подвизите" му фигурира видео как рита действащ млад полицай. Те обаче се заразплитаха, когато жена от града започна да говори, след като Михайлов наби 61-годишен уважаван спортен деятел.

Оказа се, че при всеки негов досег с правосъдието всички магистрати в Перник си правят отвод. Затова "подвизите" му сега се гледат в София.

Баща му Бисер Михайлов е дългогодишен зам. окръжен прокурор на Перник. След скандалите напусна този пост, но не и системата.

Срокът, в който обаче тийнейджърът престоява в предварителния арест, започва много да набъбва и вече излиза извън понятията за "разумен срок" - още повече, че той е там за леки обвинения (макар и много).

В момента Васил е едва на 19 г.

Той бе прибран за пръв път преди цяла година - на 15 юни. Тогава дори се молеше да го пуснат за... матурите, но това не стана и според наши източници така и не е завършил 12-и клас.

Както Клуб Z писа, той има обвинения и край морето, други от деянията му са в Перник.

Въпреки постановената днес по-лека мярка, физически той все още няма да напусне ареста, докато не се произнесе и втората инстанция - Софийският градски съд.