Бившият футболист на „Миньор”- Перник Румен Андонов (61 г.) е зверски пребит и е настанен в "Пирогов". Човекът, който е известен в града и тренира хлапетата, е със счупена челюст на две места, окото му е "бушонирано", а по челото му личат следи от удари с бокс.

Случката обаче е интересна с това - кой е извършителят. Според съпругата на Андонов  той е нападнат от 18-годишния Васил Михайлов, син на пернишки прокурор. По думите ѝ младежът е нападал и други хора в града.

Забележително е, че жената твърди, че това е 22-23-а жертва на тийнейджъра. Той се разхождал системно из Перник с... мачете и с бокс. Обичал да снима постиженията си.

Елементарна справка сочи, че заместник окръжният прокурор на града се казва Бисер Михайлов.

Ябълка на раздора в случая е била, че младият "юмручен правораздавател" решил, че Андонов е обидил негова братовчедка преди около седмица. 

Пред Нова тв съпругата на жертвата описва случката така:

В събота около 14 часа, в центъра на града тръгва към автомобила си. Някакво момче му казва: „О-о, тренер, здрасти”. Той се усмихва, подава си ръката и в този момент момчето започва да го удря с юмруци два пъти, с бокс. Момчето е син на прокурор от Перник”, заяви Марияна Николова пред телевизията. 

"Съпругът ми пада. От заведението излизат приятели на Васил и собственикът на заведението и преустановяват побоя”, разказа съпругата на пребития.

Жената казва, че срещат проблем да им дадат както видеозапис от камерите , които са регистрирали побоя, така и със свидетели, които се отказвали от показанията си.

От прессъобщение на прокуратурата от снощи фактически излиза, че изнесеното е напълно вярно. Цялата районна прокуратура си е направила отвод да не разследва случая:

"Поради близко родство на лице, което се сочи от пострадалия като извършител на деянието, с прокурор от Окръжна прокуратура – Перник, магистратите от компетентната прокуратура са депозирали самоотводи."

Сега обвинители от другаде ще трябва да изясняват средната телесна повреда.

Потвърждават се и думите на жената, че има други досъдебни производства срещу същото лице:

"По сигнали за извършени от същото лице други посегателства срещу личността са образувани още две досъдебни производства и две прокурорски преписки, по които прокурорите от Районна прокуратура–Перник също са се отвели, а делата и преписките са били изпратени за определяне на друга еднаква по степен прокуратура."

Пред Нова тв обаче днес въпросната жена - Марияна Николова, каза, че всъщност има доста повече пострадали. Прокурорският син пребил дори действащ полицай, но той бил настоятелно посъветван да не подава жалба, за да си спаси службата.

Ето и оригиналното прессъобщение на държавното обвинение:

Води се разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда в гр. Перник

В Районна прокуратура–Перник са постъпили материали по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда.

Действията по разследване са започнали след получено на 11.06.2022 г. съобщение за пострадало лице в резултат на нанесен побой в гр. Перник.

Към настоящия момент са извършени всички неотложни действия по разкриване на престъпното деяние, събрани са доказателствени материали.

Поради близко родство на лице, което се сочи от пострадалия като извършител на деянието, с прокурор от Окръжна прокуратура – Перник, магистратите от компетентната прокуратура са депозирали самоотводи. Това е обосновано с оглед поставяне извън съмнение безпристрастността и обективността при водене на разследването. Самоотводите са уважени от прокурор в Окръжна прокуратура–Перник и делото е изпратено на Върховната касационна прокуратура за определяне на друга, еднаква по степен прокуратура, която да продължи осъществяване на надзора и ръководството върху воденото досъдебно производство.

По сигнали за извършени от същото лице други посегателства срещу личността са образувани още две досъдебни производства и две прокурорски преписки, по които прокурорите от Районна прокуратура–Перник също са се отвели, а делата и преписките са били изпратени за определяне на друга еднаква по степен прокуратура.