САЩ изпращат нов пакет от военна помощ на Украйна на стойност 1,2 млрд. долара.

Това стана ясно от съобщение на сайта на Пентагона. В изявлението се посочова, че целта на военната помощ е "да потвърди непоколебимата подкрепа на САЩ за Украйна, включително за укрепването на нейната противовъздушна отбрана и поддържането на нейните нужди от артилерийски боеприпаси".

След това е изброено съдържанието на пакета: "допълнителни системи за ПВО и боеприпаси; оборудване за интегриране на западни пускови установки, ракети и радари със системите за противовъздушна отбрана на Украйна; боеприпаси за противодействие на безпилотни летателни системи; 155-милиметрови снаряди и услуги за изображения на търговски сателити".

"Съединените щати ще продължат да работят със своите съюзници и партньори, за да осигурят на Украйна способности за задоволяване на нейните непосредствени нужди на бойното поле и дългосрочни изисквания за сигурността", завършва изявлението от министерството на отбраната.

От началото на руското нахлуване на 24 февруари 2022 г. САЩ са осигурили военна помощ на Украйна в размер на почти 37 млрд. долара.