Край с примирието между ГЕРБ и "Продължаваме промяната-Демократична България". Партията на Бойко Борисов призова ПП-ДБ да ѝ представи проектосъстав на кабинета си до неделя. В противен случай предлага правителство на малцинството и търси подкрепа от всички парламентарни групи - ДПС, БСП, "Има такъв народ" и "Възраждане". 

Николай Денков от ПП-ДБ определи поставянето на ултиматуми от ГЕРБ като несериозно. "От наша страна напълно добронамерено се опитваме да намерим решение - кабинет със сравнително стабилна подкрепа, но и да решава проблемите", обяви той.

Обидни реплики от парламентарната трибуна си размениха депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Повод за това бе поредното изказване на Костадинов, в което той нарече ДБ "Доносническа България". 

Продължават да никнат "паметници" на Руския мир в окупирания Мариупол. Сателитни снимки уловиха нови масови гробове.

Мачът със скритата приватизация на Пловдивския панаир от Георги Гергов изглежда като да е свирен. Опитите на бизнесмена да сложи ръка на международната палата се увенчаха с успех - с любезното съдействие на ГЕРБ в Града под тепетата, кмета от ГЕРБ Здравко Димитров, местната администрация, общинските съветници и на БСП. И под мълчаливия поглед на лидера на партията мандатоносител Бойко Борисов.