Събитията на съботния ден безспорно бяха две. Бойко Борисов строи икономическия си (и не само) екип, за да обсъждат - в рамките на едночасов монолог - предложения от служебното правителство бюджет. Факт е, че за повечето от фактите беше прав - че, ако не заработят правителство и парламент, парите по Плана за въстнавовяване съвсем отиват към крив макарон...

Че с 6,4 процента дефицит никой няма да ни вземе никъде - даже и на Световното по народна топка!

Че за да ни "излязат сметките", трябва нов външен борч или повишаване на данъците, или остъргване на разходите. Или от всичко...

Иван Гешев - виден евроатлантик, посетител на Молитвената закуска (макар и не точна истинската), непримирим гонител на руски дипломати и приятел с еврейската общност избра баш Петър Волгин за поредната си солидна медийна изява. Макар и напълно аполитичен, главният прокурор - който завчера се снима с ромите от Столипиново, излезе с изявления, че ситуацията в ромските гета е "бомба със закъснител", че жителите им са "изоставени хора, които държавата използва само по време на избори" и пр. Също според днешното му интервю част от политическата класа сега "решава проблемите може би на олигархията, на организираната престъпност".

Човекът просто си е аполитичен и не е като някой отнякъде да му "прожектира" химери за бъдеща политическа кариера... Чуйте интервюто просто!

Иначе средностатистически излиза, че и през тежката 2022 г. един е ял свинско, друг зеле и следователно - всеки е ял свинско със зеле. Парадоксът е, че завишените пенсии вдигат покупателната способност в страната, гласи анализ на ИПИ.

И понеже животът не е само кашкавал, а и възвишени неща: ето че кенсъл културата (от cancel - отричане, отмяна на ангажимент, б.р.) с известно закъснение похлопа и на нашата врата. Или сцена... Повечето българи бяха ужасно силно (и типично - трапезно-ракиено) възмутени, когато ангажименти за милиони на Кевин Спейси или Джони Деп започнаха да отпадат по причини, различни от изкуството. Или не разбраха проблема с Диана Димитрова.

Ето обаче, казусът чука е ни нашата порта - Георги Лозанов пита: Валентина Лисица, която използва таланта, а и другите си дадености, да пропагандира войната, трябва ли да е добре дошла у нас?