Седемкратният европейски първенец “Милан” се класира за полуфиналите в Шампионската лига за пръв от 2007 г. насам. Грандът за 13 път в историята си достига тази фаза в най-престижната клубна надпревара.

"Росонерите" стигнаха до 1:1 в реванша с “Наполи” на четвъртфинал, така продължават с общ резултат 2:1, след като измъкнаха 1:0 през миналата седмица.

А италианската афера в турнира не е приключила, тъй като се очертава полуфинал с “Интер”, който тази вечер приема “Бенфика” след 2:0 в Лисабон в първия сблъсък.

На ст. “Диего Армандо Марадона”, на който “Милан” спечели наскоро с 4:0 за първенство, Оливие Жиру откри в края на първото полувреме, а в добавеното време на двубоя Виктор Осимен изравни. Нямаше време обаче реваншът да стигне до продължения.

Двата тима пропуснаха и по една дузпа. Жиру не успя да открие резултата в средата на първото полувреме, а десетина минути преди края и Хвича Кварацхелия нямаше шанса да се разпише от 11-те метра. И в двата случая имаше вратарски намеси.

“Росонерите” взеха своето, като отблъснаха началния натиск на домакините, след което контролираха мача. Те почти не допуснаха грешки в защита, а голът им малко преди почивката изигра огромна роля.

“Реал” за трета поредна година е на полуфинал и уверено защитава трофея си. “Лос бланкос” отстраниха “Челси” с общ резултат 4:0, като спечелиха и реванша с 2:0. И двата гола заби Родриго - в 58-ата и 80-ата минута.

Колосът в турнира чака “Манчестър Сити” или “Байерн”, които тази вечер играят реванш в Мюнхен след 3:0 в първата среща за английския първенец.

“Челси”, който загуби четири поредни мача с временния си треньор Франк Лампард, записа няколко пропуска в началото. Тогава “сините” можеха да направят сблъсъка интересен, но пролича голямата им слабост да реализират.

Малко преди “Реал” да открие резултата, съдията Даниеле Орсато спести втори жълт и червен картон на Едер Милитао от “Реал”, който ще пропусне първия полуфинал заради натрупани предупреждения.

А “Челси” е изправен пред угрозата да не се класира за нито един евротурнир, тъй като е в незавидно положение във Висшата лига.