Франк Лампард най-вероятно ще бъде обявен днес за временен мениджър на "Челси" до края на сезона, съобщават Би Би Си и другите британски медии. Официалното потвърждение се очаква по-късно.

Клубното величие бе в ложата на мача с "Ливърпул" (0:0) във вторник, след което стана ясно, че присъствието му не е било, само за да гледа срещата на живо.

"Челси" е в серия от треньорски смени от началото на сезона. През есента бе отпратен Томас Тухел, който замени именно Лампард през януари 2021 г. и направи тима европейски шампион. Онзи ден вратата бе показана и на Греъм Потър. Срещу "Ливърпул" начело на "Челси" бе Бруно Салтор, един от асистентите на Потър.

Самият Лампард се раздели с "Евертън" през януари. Неговият ангажимент ще е само до края на шампионата във Висшата лига. "Челси" е далеч топ 4, а в Шампионската лига ще спори с "Реал" (Мадрид) на четвъртфинал.

Същевременно достоверни източници твърдят, че клубните босове вече преговарят с кандидати за постоянен старши треньор от лятото. Ясно е, че бившият селекционер на Испания и наставник на "Барселона" Луис Енрике е в Лондон.

Друга водеща кандидатура е Юлиан Нагелсман, уволнен наскоро от "Байерн" и заменен от... Томас Тухел. Разговорите с германеца предстоят.