Съотборниците в "Байерн" (Мюнхен) Садио Мане и Лерой Сане са се сбили в съблекалнята след поражението с 0:3 от "Манчестър Сити" в първия четвъртфинал на  Шампионската лига, съобщават "Билд" и телевизия "Скай Спортс Германия".

Според тях Сане е напуснал съблекалнята с разцепена устна в резултат от юмручна свада между двамата. Те бяха забелязани да се карат още на терена в края на мача, но бяха разтървани от своите съотборници. Явно пререканията са продължили.

По-късно стана ясно, че Садио Мане е наказан с изваждане от отбора и глоба. Той тренира, както и Сане, като често двамата бяха един до друг.

Германският национал Сане започна като титуляр, а сенегалецът Мане влезе след почивката. И двамата са доскорошни звезди на Висшата лига - първият обличаше екипа на "Сити" и много искаше да се докаже именно срещу бившия си отбор. Миналото лято пък африканецът напусна "Ливърпул" в посока "Байерн", където започна добре, но после изгуби титулярното си място.

Според в. "Билд", Мане се е оплакал пред другите от начина, по който му говорил германското крило за представянето му. Никой обаче от останалите не е направил забележка на Сане, което изнервило сенегалския нападател.

"Байерн" изживява криза покрай треньорската смяна - Юлиан Нагелсман бе сменен с Томас Тухел, но се видя, че той има доста работа, за да вдигне гранда. Баварците са пред отпадане от Шампионската лига, аут са от Купата на Германия, а този път титлата в Бундеслигата не е сигурна.

"Байерн" отстрани Садио Мане и го глоби

"Байерн" (Мюнхен) обявиха официал, че Мане е отстранен от състава за предстоящия мач с "Хофенхайм" в Бундеслигата.

"31-годишният Садио Мане няма да бъде в състава за предстоящото домакинство на "Хофенхайм". Причината е лошото поведение на Мане след мача от Шампионската лига. Освен това на Мане ще му бъде наложена глоба", обяви официалният сайт на баварците.

Потвърдено е, че Мане ударил в лицето съотборника си.

Треньорът Томас Тухел поговори за кратко с футболиста от Сенегал, а преди заниманието той е бил на среща със спортния директор Хасан Салихамиджич и президента Оливер Кан, за да обясни поведението си. Смята се, че "Байерн" може да го продаде след края на сезона.