"Манчестър Сити" почти прегази "Байерн" (Мюнхен) в първия четвъртфинал на Шампионската лига - 3:0. Реваншът е идната седмица, като властелинът на Бундеслигата наистина има нужда от чудо, за да продължи. Или поне да притесни своя опонент.

Английският първенец тотално доминираше през второто полувреме, можеше да спечели и по-убедително.

Към полуфиналите гледа и "Интер" (Милано) след 2:0 над "Бенфика" в Лисабон. 

По-голям интерес предизвика сблъсъкът в Манчестър и поради факта, че един срещу друг отново застанаха Пеп Гуардиола и Томас Тухел. Германецът спечели финала в турнира през 2021 г., но сега каталунецът е напът да си върне.

"Сити" притисна госта си още от първите минути. Постепенно "Байерн" изравни играта и на свой ред изгради опасни атаки. В 27-ата минута обаче Родри наклони везните с поразяващ удар от 20-ина метра - 1:0. До края на полувремето баварците не успяха да излязат от шока.

В началото на второто полувреме те получиха шансове чрез Лерой Сане, който искаше да се докаже пред бившия си тим и бе играчът, който най-често притесняваше "небесносините". Отлични спасявания имаше вратарят Едерсон, особено в една ситуация, в която крилото бе близо до него.

След това обаче "Сити" отново натисна и този път демонстрира още по-добра успеваемост. Отбраната на гостите рухна в 70-ата, когато Бернардо Силва удвои с глава. Класиката дойде бързо и с "дежурен" гол на Ерлинг Холанд - 3:0 в 76-ата. Баварците са късметлии, че се отърваха само с три попадения.

В другия първи четвъртфинал "Интер" изкова ценен аванс в Лисабон - 2:0 над "Бенфика", чийто поход в ШЛ този сезон е напът да свърши. Николо Барела откри в 51-ата, а Ромелу Лукаку изравни в 82-ата от дузпа.

В сряда са мачовете "Милан" - "Наполи" и "Реал" (Мадрид) - "Челси".