На Велика сряда за първи път заседава 49-ото Народно събрание, но събитието не предизвика тържествено настроение и ведър политически хоризонт. Те доста зачестиха напоследък, а и хората очаквано предпочатат да се готвят за Великден.

Отново в първия ден не бе избран председател, така ако вярваме в поличбите, и тази не е добра за правителство от това НС.

Съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев предложи двете най-големи парламентарни групи да си поделят председателското място чрез ротация. 

В крайна сметка до решение не се стигна днес, а малко след края на днешното заседание се срещнаха групите на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България".

По-късно стана ясно, че разговорът е бил по-скоро за законодателните приоритети. А отговориха ли участниците дали този разговор може да се разглежда и като обсъждане на евентуално бъдещо правителство?

Шестте формации може и да не избраха днес председател, но за едно нещо бяха единодушни - да отменят Великденската си ваканция.

За "спасителен вариант" за редовно правителство заговори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Но с ирония. 

Путин обича Украйна. Това пък обяви бившият президент Доналд Тръмп по адрес на руския държавен глава Владимир Путин в интервю за "Фокс нюз". Странно интервю.