ЦСКА-София представи днес проекта си за изграждане на нов стадион на мястото на "Българска армия" пред служебния спортен министър Весела Лечева, заявяват  клубът и ММС в съобщения.

На презентацията, на която са показани технически детайли и визуална презентация, са присъствали още Данаил Ганчев, синът на Гриша Ганчев, като представител на клуба, изпълнителният директор на "Сердика спортни имоти" Данаил Димов и хора от ИПА, архитектурното бюро, отговорно за проекта.

"Проектът беше приет изключително позитивно от представителите на държавата", се казва в информацията на ЦСКА-София.

"Готови сме да го покажем и на вас! На специална пресконференция на 24.04. от 10:00 часа в БТА пред представители на медиите ще покажем свършеното дотук пред широката общественост и ще ви запознаем с отдадения екип, който работи неуморно по създаването на новия ни дом", добавят от Борисовата градина.

Както е известно, за реализация на начинанието беше създадено дружество "Спортни имоти Българска армия", в което клубът участва с пари, според оценка на имота и настоящото съоръжение, и държавата чрез ММС.

"Архитектите от ИПА ЕООД показаха концепцията за реконструкция на спортното съоръжение, технологиите, които ще използват, функционалността и визията на стадиона, както и сроковете за строеж след получаване на необходимите разрешителни.

Министър Лечева подчерта, че за нея като принципал на дружеството е важно да бъде направено модерно спортно съоръжение по най-високи световни стандарти, като се спазват законовите изисквания", се посочва в позицията на Министерството на младежта и спорта.

Сега на ход е държавата, от която се очаква да одобри проекта, за да бъдат издадени виза и разрешително за строеж. ЦСКА-София се надява да направи първа копка още през лятото, за да завърши арената до 2025 г. Дотогава отборът ще играе другаде.