ЦСКА 1948 за първи път в кратката си история е полуфиналист в турнира за Купата на България. Столичният тим допълни финалното каре, след като се докопа до 1:0 като гост на "Арда" (Кърджали) с гол Педриньо от дузпа в 117-ата минута.

Домакините съжаляват, тъй като на няколко пъти можеха да поведат в резултата, но пропуснаха чисти възможности. След почивката съдията отсъди 11-метров удар за "Арда", но го отмени с ВАР. Той прибегна и до видеоасистента при наказателния удар за ЦСКА 1948.

Другите полуфиналисти са "Черно море", "Лудогорец" и "Локомотив" (София). Жребият е в четвъртък от 11 часа, като в тази фаза се играят по два мача на разменено гостуване.

"Арда" бе по-активният отбор преди почивката. Станислав Иванов и Светослав Ковачев опитаха късмета си. Малко преди края и Преслав Боруков се размина с гола.

В 52-ата мин. Боруков се откъсна сам срещу вратаря, след като защитник на столичани изби топката и тя попадна в него. Вратарят Даниел Наумов обаче излезе предвидливо и изби топката с крак.

При последвалия корнер Умар Сако стреля с глава, като топката се удари в ръката на Сидклей. Съдията Валентин Железов отсъди дузпа в полза на "Арда", но след като прегледа отново ситуацията отмени решението си и играта продължи.

В последната минута Симеон Петров от "червените" свали центрирана топка към Лазар Марин, който стреля с глава, но вратарят Васил Симеонов показа отличен рефлекс и парира топката.

В продълженията и двата отбора бяха предпазливи и очевидно чакаха изпълнението на дузпи.

Малко преди края на второто продължение Симеон Петров се размина центриране в наказателното на "Арда", а след него Милен Желев от домакините си поведе топката с ръка. Съдията Железов не видя това, но ВАР съдиите го посъветваха да прегледа ситуацията и след като видя повторения, той отсъди дузпа.

Това бе и развръзката на сблъсъка.