"Резултатът невинаги е най-точното отражение на усилията. Още по-малко на потенциала."

Това написа във фейсбук страницата си бившият председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, което се явява първи своеобразен коментар на изборните резултати от 2 април от страна на ПП.

Вчера Централната избирателна комисия обяви резултата при 100 процента обработени протоколи (преди повторната проверка) и той показа близо 2 на сто преднина на ГЕРБ пред обединението "Продължаваме промяната-Демократична България".

До момента нито ГЕРБ, нито ПП и ДБ са коментирали официално с мотива, че при този фотофиниш трябва да се изчакат окончателните резултати. ЦИК трябва да ги обяви до 6 април, а новият състав на новия парламент - до 9-и.

Единствено в изборната нощ съпредседателят на ДБ Христо Иванов благодари на избирателите и партньорите си от ПП във Facebook, като между другото намекна за бъдещите действия на обединението:

"Резултатите от тези избори препотвърждават онова, което знаем от доста време - обществото ни е силно разделено и това е сериозен проблем. Освен проблем обаче, това е и възможност да започнем да съшиваме прокъсаната тъкан на това общество. Защото демокрацията е разговор между несъгласни. Вотът на гражданите ни казва, за пореден път, че ще се наложи да се научим да водим този разговор".

Ето пълния текст на изявлението на Гюров:

"Днес е време за равносметка. Резултатът невинаги е най-точното отражение на усилията. Още по-малко на потенциала. А той вярвам, че тепърва ще се развива.

Благодаря на всички, които подкрепиха коалицията ПП-ДБ и мен лично. Вашето доверие задължава и ние няма да пожалим усилия в стремежа си да го запазим.

И не на последно място - имам щастието да бъда част от един невероятен екип от смели и самоотвержени хора. Вярвам, че заедно можем и ще постигнем много. За мен е чест да ви наричам приятели!"