В Плевенско продължават сигналите за поставени взривни устройства в училища, а МВР проверява всеки сигнал, съобщи БНР.

"Днес до 10:30 часа са постъпили 7 сигнала за поставени взривни устройства в училища в Плевен. Проверки се извършват във всички училища от екипи на полицията. До момента не е открито взривно устройство.

Всички сигнали са постъпили чрез имейли. Ръководствата на училищата ще преценяват дали да продължат учебните занятия", съобщи Марияна Цветкова, говорител на МВР.

Осем училища в Ямбол са получили заплашителни имейли, след което учебните занятия са прекратени  за срок от 24 часа. Навсякъде са изпратени полицейски служители. По информация на директорите обстановката навсякъде е спокойна.

Сигнал за бомба е подаден и в бургаското училище „Александър Георгиев-Коджакафалията“, съобщи малко преди 9:00 ч за БНР-Бургас слушател, който отишъл да прибере своето дете оттам.

Всички ученици и персонала на учебното заведение са евакуирани, като са изведени на двора.

След 10:00 часа сигнал за бомба е затворил и ПГЧЕ "Васил Левски" в морския град, съобщиха от полицията 

Според медийни източници, в 21 града са заплахите за бомба.

Днес вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че няма основание за притеснение, а службите следят ситуацията с отправяните бомбени заплахи към учебни заведения.

"По време на изборния процес, дори да постъпят сигнали за взривни устройства, няма как да бъдат поставени такива, тъй като охраната ще бъде непрекъсната от събота до пълното приключване на изборния процес", напомни той.

Със заповед на служебния премиер Донев се създава работна група, която за изготви процедурата за реагиране при бомбени заплахи отправени към критичната инфраструктура.