Скоро Черно море ще бъде вътрешно за Русия.

Това обяви назначеният от Москва губернатор на окупираната "Херсонска област" по време на публична реч за събитието под името "Лидери на възражането Z".

"Сигурен съм, че ще организираме абсолютно нов тласък към регионите ни, които наричаме "Новорусия". Никой не ще оспори този термин, защото когато княз Григорий Потьомкин заедно с Екатерина Велика започнаха да строят история, Черноморският регион се наричаше "Новорусия". И тогава, разбира се, всички разбираха, че той е необходим на Русия, защото дори е в химна ни, там се пее "от южните морета". Това са Азовско и Черно море. Азовско море вече напълно стана вътрешно за Русия. И Черно море ще стане, мисля".

След тези реплики залата избухва в ръкопляскания. Нека припомним, че в така изразеният обхват на "Новорусия" попадат територии на Турция, Грузия, Румъния и България.

С широка усмивка на лице Салдо продължава: 

"В посланието си президентът говореше...всъщност, аз също споделям вашата позиция, искам да ръкопляскам, когато имаме Черно море. Ние и сега го имаме, но то ще стане изцяло наше. В посланието си президентът говореше за специалното внимание, което се отделя на Русия. Развитието, възраждането, възстановяването и пълноправното присъединяване не само юридически, но и физически-материално, с всички наши природни богатства, стотици километри плажове и места за отдих, стотици хиляди хектари плодородна земя, която в трудните времена след Великата отечествена война, дори тогава ръководството направи така, че нашият край да започне да процъфтява".

Салдо така и не бе приет за легитимен лидер от местните жители на града Херсон, който в края на миналата година бе освободен от украинците. През октомври 2022 г. се появи видео в социалните мрежи, в което по доста директен начин предателят се докосна до народната любов.