"Мислеха си, че убиват войник. Но създадоха символ, който няма да умре". Днес Украйна отдаде почит на военнопленника, който бе разстрелян от руснаци заради дързостта да изрече думите "Слава на Украйна".

По-късно името на героя бе обявено - той се казва Тимофий Миколайович Шадура и е бил част от 30-та отделна механизирана бригада. Смята се, че е изчезнал на 3 февруари край Бахмут.

Миналата вечер строителният предприемач Велико Желев бе задържан. Днес прокуратурата обяви, че го разследва за изнудване:... С цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, направил опит да принуди Б. А., чрез сила, нанесени са удари в областта на лицето и тялото, да претърпи нещо противно на волята му...

Изпълняващият длъжността генерален директор БНТ Емил Кошлуков отказа да си подаде оставката си. За сметка на това той предполагаемо успокои много зрители, че телевизията няма да снима новия филм на Максим Генчев "1349". 

И накрая - добра новина за "Шенген". Нидерландия е "омекнала" по въпроса за присъединяването на България към Шенгенското пространство, съобщиха за Клуб Z дипломатически източници в Брюксел. Правителството в Хага е склонило да не иска нов доклад за напредъка ни по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП).