Ако се договорим с нацистите и Бог не изпепели Земята, тогава той не съществува.

Това обяви руският водещ Сергей Карнаухов в пропагандното си предаване по време на разговор с военния репортер Андрей Руденков.

"Мога да кажа, че прогностично у мен вече възниква въпрос - просто си представям политическата перспектива. Ще се намерят копелета, които ще се договорят с нацистите. И до нас ще остане нацистки режим като наследство за нашите деца и внуци. И ще гледаме по телевизионните екрани как нашите политици стоят редом до копелетата, които толкова години убиваха цивилни. Честно казано не знам. Струва ми се, че ако след това Бог не изпепели Земята, тогава ще трябва да задаваме религиозни въпроси. Има ли в такъв случай Бог?"

Русия така и не е предоставила доказателства за твърденията си, че украинците са избивали голям брой мирни жители на Донбас преди 24.02.2022 г. Както руският журналист Максим Юсин посочи в пропагандното предаване "Место встречи" - по данни на сепаратистите от ДНР "през цялата 2021 г. 7 цивилни са убити в цялата република". От началото на руската инвазия трудно могат да се съберат точни данни, но загиналите цивилни в Източна Украйна със сигурност са хиляди.    

Монологът на Карнаухов е прекъснат от Руденко, който уверява, че "ние имаме едно направление - победата". Според него Русия ще докаже, че е "велика държава" и ще се пребори с коалицията от над 50 страни, които подкрепят Украйна.

"Нацисткият режим не е само в Киев. Той се намира и в Германия, Франция, САЩ. Все пак те подхранват тези хора, дават им пари. Те са им спонсори, господари", добавя Руденко.