Офанзивата е пълен провал. Единственото ни "развлечение" е спорът между го*ната Шойгу и Пригожин.

Това обяви в "Телеграм" руският военен блогър и бивш военен министър на сепаратистката ДНР Игор Гиркин.

"Дните, като песъчинки в пясъчен часовник, оттичат и оттичат...

Остава все по-малко време за вземане на необходимите решения, преди да загубят своята актуалност...

Танкове, оръдия, боеприпаси и всички други оръжия и техника се стичат в широк поток към "Украйна", а удари по комуникациите не са нанасяни и не се нанасят. Прекратени са ударите и по енергийната система."

Гиркин е разочарован, че не са обстрелвани и "центровете за вземане на решения" в Киев.

"Междувременно доставките на ракети и прецизно управляеми боеприпаси от всякакъв вид през последната година в Руската федерация очевидно не са се увеличили (не твърдя, че вече просто не съществуват, в противен случай ще бъда обвинен или в "разкриване на военни тайни" (каквито не знам) или в "пораженчески настроения" (каквито у мен няма и не може да има)".

Експертът добавя още, че проблемите с боеприпасите и възпроизвеждането на конвенционалните оръжия в Руската федерация също нарастват ежедневно.

"И – на фона на всичко това – несменяемите "маршали" продължават да си "забиват челата" (не своите, за съжаление) в подготвената отбрана на противника в Донбас. С крайно незначителни успехи (по-често без успехи), но с тежки загуби.

Военно положение няма и не се очаква (въз основа на изявления на човек, който външно прилича на президента), границите са отворени, петролът и газът се стичат към партньорите (включително тези в Киев)."

Мрачният анализатор все пак идентифицира повод за "развлечение". Макар, че лично се въздържа от подобни емоции.

"Единственото "развлечение" за онемелите от действителността гневни патриоти е публичния скандал, осигурен от господата Шойгу и Пригожин, грозен сам по себе си и свидетелстващ както за това "колко е гнило всичко" у нас, както и за това, че сред ръководството на военните действия липсва главното - единството.

(А кой от посочените двама е "по-прав" - преценете сами, ако желаете. Що се отнася до мен - не желая да научавам какви са разновидностите между говната)."