В деня, когато се навърши една година от героичната съпротива на украинския народ срещу руската агресия,Клуб Z разказа кой и как пречеше да бъде изпратено българско оръжие на Украйна и в замяна Българската армия да бъде модернизирана и направена съвместима с другите армии в НАТО. 

В днешния ден Китай публикува дългоочаквания си мирен план за Украйна, но първоначалните реакции от Киев, Вашингтон и Брюксел бяха скептични.

Светът преобладаващо изрази солидарността си с Украйна, България остана, както винаги, разделена. Но Бойко Борисов поиска да бъде премахнат паментикът на Съветската армия в центъра на София. Върху Русия се изсипаха нови западни санкции.

В София зам.-председател на Европейската комисия и управителят на БНБ обясниха защо не можем  да влезем в еврозоната идния първи януари. Единият каза - заради инфлацията, другият - заради политическата криза.

А Русия продължи да се държи агресивно и да заплашва.

А един руски писател дисидент написа в писмо до украинския му приятел, че спасението на Русия минава единствено през пълно поражение в тази война.