"Левски" загръгли броя на мачовете си без победа на 10 поредни с 1:1 като гост на "Пирин" (Благоевград) от 20-ия кръг на Първа лига. 

Гостите, които излязоха със специален черен екип в чест на 150-годишнината от обесването на своя патрон, откриха чрез Асен Чандъров в 13-ата минута от дузпа. 

В края на първото полувреме преотстъпеният от ЦСКА-София юноша Мартин Смоленски изравни майсторски.

Преди домакинството на "Лудогорец" идната седмица "Левски" е осми на 8 т. от третия ЦСКА 1948, който по-рано днес катастрофира срещу "Ботев" във Враца - 0:1. "Пирин" е 14-и.

"Левски" имаше преимущество от първите минути, така и логично поведе, като дузпата бе отсъдена с ВАР за игра с ръка. Малко след това привлеченият от "Септември" Чандъров имаше възможност да удвои. 

"Пирин" опита контри, но като цяло не се виждаше как ще се противопостави до края. В 39-ата Уелтон бе спрян от вратаря Янко Георгиев.

В края на първото полувреме "орлетата" все пак издебнаха своя момент, Будинов проби мощно отдясно и поднесе топката на Смоленски - 1:1.

В добавеното време на първата част Рикардиньо имаше шанс отново да изведе "сините" напред след грешка на Александър Дюлгеров, поправена от вратаря Янко Георгиев.

След почивката "Левски" разочарова, както и срещу "Черно море" на старта на пролетния дял. Най-чистата възможност бе създадена от влезлия като смяна Илиян Стефанов в добавеното време. Спря го - за кой ли път, вратарят Георгиев, който имаше стабилни намеси и по-рано през второто полувреме.