"Черно море" победи "Левски" с 1:0 в мач от 19-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Ивайло" във Велико Търново заради наказание на "сините" с лишаване от домакинство.

Александър Василев реализира с добавка в 35-ата минута, след като вратарят Николай Михайлов се намеси лошо при центриране на Виктор Попов. Стражът може би подцени ситуацията и едва отклони топката в гредата, след което за новото попълнение Василев не беше проблем да отбележи с глава.

"Левски" направи добро първо полувреме, в което можеше да поведе първи, но след почивката се представи неузнаваемо слабо. Пред "Диема" Станимир Стоилов оправда това със "заледения" терен, отправяйки поредна словесна атака към БФС заради отказа футболната пролет да започне по-късно или поне да се отлагат двубои, ако условията не са подходящи.

Илиан Илиев се съгласи с колегата си за трудния терен, като изтъкна, че предвид това себераздаването на тима му е наклонило везните. Пубиката на "сините" често скандираше името на Пламен Андреев - младокът, който бе титуляр през есента.

"Левски" започна доста динамично и принуди вратаря Иван Дюлгеров да се намесва. Голът на Василев обаче промени всичко в Търново. След почивката "сините" отново започнаха много активно, но символичните гости удържаха и след това без особени проблеми парираха опитите на опонентите си, не че те бяха много настойчиви и организирани.

В 69-ата минута гол на Алекс Фернандес за 2:0 първо не бе зачетен заради засада, но след като се установи, че такава няма, съдията Никола Попов все пак прецени, че Атанас Илиев от "Черно море" е играл с ръка при въздушен спор. 

Малко след това още едно попадение на "моряците" не бе признато - този път за явна засада на Исмаил Иса.

"Черно море" се изкачи на шестото място с 32 точки, а толкова има и "Левски".

В другия ранен мач от днес ЦСКА 1948 би гостуващия "Хебър" с 2:0 с голове на Ивайло Чочев в началото и Алекс Колев от дузпа в добавеното време.