Без затворниците "Вагнер" няма да постигне успехи.

Това обяви най-популярният руски военен блогър и бивш лидер на сепаратистите в ДНР Игор Гиркин, след като по-рано през деня шефът на частната военна компания Евгений Пригожин обяви край на "затворническата програма".

"Що се отнася до изявлението на Е. Пригожин за прекратяването на мобилизирането на затворници в ЧВК "Вагнер": Вярвам, че прекратяването на наемането е "команда отгоре". И (след известно време) сериозно ще въздейства над способностите на "Вагнер" успешно да щурмува позиция след позиция, както прави сега в Бахмут. Просто заради липсата на ресурси за замяна на големите загуби сред пехотата. Въздържам се от коментар относно целесъобразността и коректността на подобно решение - въздържам се както от "нож с две остриета". 

Гиркин подчерта, че руската армия няма как да победи, ако не се въдвори нормален ред и дисциплина в редиците й. 

"При действащата армия (съдейки по множеството видеа от мобилизираните към президента) - всичко остава в същото "изумително" състояние (от гледна точка на снабдяването, въоръжаването, осигуряването на елементарни нужди и униформи и други) и демонстрира същите признаци на разлагане като нашите медии и "ура-командири", когато обсъждат проблемите на Въоръжените сили на Украйна".