След като "пренареди" жълтите павета при съвместно посещение на прясно ремонтирания участък пред парламента с кметицата Йорданка Фандъкова, сега регионалният министър Иван Шишков смята да направи проверка и на ремонта на ремонта по Графа. Взимането на проби от участъци от ул. "Граф Игнатиев" и кръстовищата с ул. "Цар Иван Шишман" и ул. "6-ти септември" започва тази нощ.

За планирания ремонт обяви в профила си във фейсбук кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

А рано тази сутрин обявление дойде и от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). МРРБ ще извърши проверка на ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в София през нощта на 13 срещу 14 януари 2023 г. Целта е да не се спира движението на обществения транспорт - посочват от воденото от Шишков ведомство.

"Проверката със специализирана техника ще започне след 23.35 часа на 13.01.2023 г. Изпитването на качеството на извършените ремонтни дейности при реализацията на обект: "Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централна градска част на гр. София, зона 2", втори етап, ще продължи между 60 и 120 минути" - посочват от МРРБ.

Началото на проверката ще започне след преминаване на последния трамвай по ул. "Граф Игнатиев", около 23.35 часа. 

Проектите за центъра на столицата се реализират с европейски средства, управлявани от МРРБ. Специално този на Графа бе подложен на безмилостни критики от гражданите, като се наложи "ремонт на ремонта на ремонта".