"Продължаваме промяната" са можели да получат всичко, което искат - и премиер, и съдебна реформа, и отстраняване на Гешев. Това твърди бившият държавен глава Росен Плевнелиев, пратен от Бойко Борисов да преговаря с партиите за подкрепа на кабинета на ГЕРБ - която не успя да събере.

Междувременно на българина, както е традиционно, му писва от всички политици. ГЕРБ запазват своето първо място, но губят подкрепа, показва проучване на "Алфа Рисърч". ПП също биха били втори на избори днес, но и подкрепата за тях пада. Българите продължават да са апатични, недоверчиви и песимистично настроени за предстоящата 2023-та година.

Време е да се преговаря за край на войната в Украйна, смята бившият топ американски дипломат Хенри Кисинджър. Преди месеци той натърти, че нападнатата държава не трябва да отстъпва територии, но сега смята, че една разпокъсана Русия може да доведе до още конфликти - включително с ядрено оръжие.

Все повече у нас животните са обект на насилие, сочат данните на МВР за 2022 г. Независимо дали случаите се увеличават заради повече сигнали на гражданите или не, успеваемостта на полицията да залови виновниците спада.

В кой век живеем - Века на имитациите, Века на потреблението? И станахме ли едни твърде продуктово позиционирани индивиди? Отговаря Румян СЛАВОВ в новия си фейлетон.