"Продължаваме промяната" можеха да имат премиер, ако искат, обяви бившият държавен глава Росен Плевнелиев в ефира на БНТ. Той бе един от двамата избрани от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за водене на преговори с останалите партии в 48-мото Народно събрание.

"Ако ПП искаха, можеше да има и правосъдна реформа. Разбира се, Иван Гешев нямаше да е главен прокурор. Щяха да получат всичко - имаше конституционно мнозинство", твърди той.

Тази възможност си е отишла с неуспешния първи мандат на ГЕРБ, обаче. Според Плевнелиев има твърде много разделение и политическо противопоставяне, а страната ни е изглежда като "бананова република".

"Ударихме се в стена от липса на елементарна логика. В основата на ПП е вградено противопоставяне на ГЕРБ, затова нямаше резултат от преговорите".

Според него наследникът му на поста Румен Радев е трябвало да поиска извинение от народа за лансирането на партията на Петков и Василев.

"Кога беше прав - когато им каза, че ще изчегъртват, или когато ги нарече шарлатани? Очевидно Радев е преценил грешно. Не отива на държавен глава да използва думата "шарлатания",", смята Плевнелиев.