Днес осъмнахме с това, че вече можем да наливаме от най-евтините горива на бензиностанциите с държавната отстъпка от 25 стотинки на литър.

И тя трудно си проправи път, въпросите и неяснотите бяха много. Че и нещо много интересно се случи днес в рамките на деня. Повечето вериги казваха вчера, че отстъпки не се комбинират - тази не можела да се добавя към стандартните, които дават някои карти на компании.

Постепенно обаче това започна да прилага от почти всички вериги и отделни обекти. Може би тук конкуренцията все пак изигра роля. А цените така и така се вдигнаха, откакто отстъпката бе обявена преди няколко седмици.

В беден откъм политика ден, голямото събитие бе гледането на мярката за отклонение на убилия две млади жени Георги Семерджиев в СГС. Той получи общо три обвинения от прокуратурата, а в съда заяви следното:

"Не знам защо съм тук. Нямам спомен. Бях отвлечен. Няма да се крия - имам легален бизнес.” 

Държа се и агресивно. Имал швейцарска книжка, подал жалби. Били го, поиска да влезе в болница.

В Бургас бившият премиер Бойко Борисов демонстрира боен предизворен дух. ГЕРБ нямало да се хабят с вземане на втория мандат, а уменията му в политиката и управлението се дължали на наученото в гимназия в Банкя. 

Американски институт направи мрачна прогноза за войната в Украйна.

А състезаващата се за Казахстан рускиня Елена Рибакина спечели “Уимбълдън”. За първи път тази страна грабна титла от Големия шлем в тениса, но дали пък съдбата не си направи шега с британските организатори на турнира. Те забраниха на руснаци и беларуси да участват заради инвазията.