От полунощ днес (9 юли) отстъпката от 25 стотинки на литър гориво вече може се използва на бензиностанции из цялата страна. Няма задължение да бъде давана, всяка верига или обект преценява самостоятелно дали да я предоставя.

По първоначални данни на Клуб Z най-големи вериги вече предлагат отстъпката. Тя може да се използва на бензин А95, базовият дизел, пропан-бутан и метан. Не е за по-скъпите горива, които са с добавки. 

Какво е нужно, за да се възползват клиентите?

Първо, попитайте в обекта дали тези 25 стотинки на литър надолу в цената са налични. На касата не са длъжни да правят отстъпката, тя трябва да се поиска, обявиха търговци.

Ако бензиностанцията я предоставя и вие я заявите, превозното ви средство трябва да е М1 или L1 (не става за т.нар. “баничарки”). Необходимо е да представите малкия талон на возилото.

Отстъпката не важи за фирмени автомобили, а само за лични. Не можете са искате фактура. Попитайте за отстъпките, които вървят с карта (или карти) на дадена верига. При някои тя отпада, но други я дават и към 25-те стотинки. Направи впечатление, че днес определени компании реагираха в рамките на деня и започнаха да предлагат комбинацията.

Издава се отделен касов бон, не се изискват лични данни. Плащането може да става в брой или с банкова карта.