Двама души загинаха при зверска катастрофа между BMW, товарен автомобил и микробус в "черното" Кресненското дефиле. Информацията съобщиха от Областната дирекция на МВР - Благоевград, където сигналът за инцидента е подаден в 15:06 ч.

На кадрите се вижда, че бусът буквално е "сплескал" лекия автомобил отгоре му.

Дефилето, което е и най-натовареният път за Гърция, е затворено и в двете посоки. На място има полицейски екипи.

Обходният маршрут е по път II-19 през Симитли- Банско-Гоце Делчев -Катунци-Марино поле - АМ "Струма" и обратно, уточняват от АПИ.

Часове преди това друга катастрофа запуши за часове движението по магистрала "Тракия". Около 11:30 ч е подаден сигнал за инцидент на 73-ия км от аутобана в посока Бургас. 

Микробус, спрял в аварийната лента с включени съответните мигащи светлини, е пометен от ТИР. Според първоначалната информация водачът на буса слязъл да провери какво е станало, когато в него се блъска тир.

Шофьорът на буса е загинал на място. Той е 38-годишен от Момчилград.  

Водачът на тира е тестван за алкохол и наркотици, а пробите са отрицателни, съобщава  Нова тв. В района обаче се е образувало километрично задръстване.

Рано сутринта дойде информация от Румъния - че двама българи са загинали и четирима са ранени при тежък пътен инцидент на Е-79 в село Басараби, община Калафат.

По изключително натоварения международен път малко преди 6:00 ч микробусът с видинска регистрация, който е пътувал от Крайова в посока към Калафат, се е блъснал в аварирал на пътното платно товарен автомобил. На място са загинали двама, а ранени са четирима, сред които и 4-годишно дете.

Откарани са първо в болница в Калафат, след това са пренасочени за Крайова. Близки на пострадалите хора казват, че те са се връщали от Германия в посока към България.

По една ирония с решение на Министерския съвет утрешният ден - 29 юни е обявен за Национален ден на безопасността на движението по пътищата. По този повод пред храм-паметника „Св. Александър Невски" в София ще има различни демонстрации, съобщават от МВР.