След няма и седмица начело на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов вече получи заплаха да се раздели с поста си. Тя дойде от "Продължаваме промяната", а поводът - завръщането на кадър на ГЕРБ начело на администрацията на парламента. Оказа се - Рашидов е назначил за главен секретар на НС Стефана Караславова, която заемаше същия пост при управлението на ГЕРБ. 

Искането за оставката на председателя, само вербално и необлечено в парламентарна процедура, дойде от депутата от "Продължаваме промяната" - един от отцепниците от "Има такъв народ" - Иво Атанасов.

"Смятах, че след "кърджалийското чудо" (визира се бившата председателка на парламента от ГЕРБ Цвета Караянчева) сме стигнали дъно. За Стефания (обърка името) Караславова има три одитни доклада. Вземала е ДМС (допълнително материално стимулиране) по 20 000 лева и единственият критерий е вярност към ГЕРБ. Единственият изход е вашата оставка!", обърна се Атанасов към председателя на НС, цитирайки сигнали на гражданското сдружение БОЕЦ.

И допълни, че бил разочарован от Рашидов като администратор.

"Ако сте запознати с досието й и сте я назначили, това говори, че сте лош администратор. Или сте подведен, или сте оставил Деси (Десислава) Атанасова да се вихри в администрацията", продължи, визирайки председателката на парламентарната група на ГЕРБ.

Контрира го депутатът на Бойко Борисов Маноил Манов - да не се превръщал парламентът в място за "политика по взривяване" и темата приключи.

Според парламентарния правилник мандатът на главния секретар на парламента се прекратява с избора на нов председател на НС. Т.е. всеки нов председател си избира главния администратор на НС. От парламента потвърдиха за Клуб Z, че Стефана Караславова е върната на длъжността, която за последно изпълняваше при Караянчева.