Унгария разгроми Англия с 4:0 на стадион “Молиню” в Уулвърхемптън в мач от група 3 на Дивизия А в Лигата на нациите.

Това е най-тежката загуба на “трите лъва” от 1928 г. насам. За първи път от 2014 г. в четири поредни мача тимът е без победа. Не е утеха за островитяните, че Гарет Саутгейт заложи на доста нестандартен състав. 

От снощи той и селекцията му са подложени на тежки критики от медиите и феновете, които все повече се съмняват дали Англия е способна на нещо голямо на Световното през зимата.

Унгария напомни за паметното 6:3 на “Уембли” през 1953 г. Маджарите са лидери в групата със 7 точки, а там са още Германия и Италия.

Гостите демонстрираха убийствена ефективност. Роланд Шалай откри резултата в 16-ата минута, а в 70-ата отново той направи 2:0.

Англичаните владееха продължително топката, но трудно стигаха до голови ситуации. В последните десет минути унгарците дооформиха погрома над съперника с голове на Ласло Наги и Даниел Газдаг.

Англия е на последното място с 2 т.

Европейският шампион Италия също бе напът към исторически срам, но малко омекоти удара - 2:5 срещу Германия.

Джошуа Кимих откри резултата, а в самия край на първата част Илкай Гюндоган направи 2:0. Томас Мюлер вкара за 3:0 в началото на втората част, а с два бързи гола на Тимо Вернер в средата на полувремето Германия поведе с 5:0.

Вилфред Ньонто намали с дебютното си попадение за "скуадра адзура", а в добавеното врме Алесандро Бастони реализира за крайния резултат.

Германия излезе на второ място в група 3 с 6 точки, докато Италия е трета с 5 т.