"Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля."

Това написа късно вечерта в понеделник лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в своята фейсбук страница. Заканата му идва в един "батален" за ИТН ден, в който първо спортният министър в оставка Радостин Василев поведе група от шестима отцепници от партията, даде пресконференция, на която изрече тежки обвинения към Трифонов и обяви, че "Мафията проби "Има такъв народ". Малко след това пък последва контраатака от ИТН, в която Василев бе наречен "мутра" и "душевен отпадък" и пуснаха запис на разговор между него и депутатка от партията, за който твърдят, че съдържа заплахи. 

Малко преди пресконференцията на ИТН пък, такава дадоха и Кирил Петков и Асен Василев. На нея поздравиха отцепниците за смелостта и обявиха:

"Поздравявам ги. България има шанс! Мафията току що загуби коалиционния си партньор."

Така се стига и последния пост на Трифонов, който казва, че "днес чух няколко пъти, че аз съм мафията."

"Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и - не знам като какъв да го определя - Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела", допълва той и после заявява намерението си да съди изброените.