Григор Димитров записа впечатляваща победа в първия кръг на турнира от ATP 500 "Куинс клъб" на трева край Лондон - 6:7(2), 6:1, 6:4 срещу първата ракета на Великобритания Камерън Нори.

Той е 11-и в световната ранглиста.

Първият сет премина с доминация на сервиращите и без нито една възможност за пробив. В тайбрека левичарят Нори зарадва местните фенове и със серия от четири поредни точки поведе в резултата със сет.

Димитров отвърна със страхотна игра във втората част, в която поведе с 5:0 и само за 25 минути стигна до изравняване на резултата. Той записа два пробива.

В третата част Димитров продължи да контролира играта с прецизни действия на корта. Той успя на реализира нов брейк в петия гейм, а при 4:3 се измъкна от трудна ситуация при собствен сервис от 0:40 с пет поредни разигравания.

В следващия гейм бившият №3 в света стигна до мачбол, но не успя да го реализира на сервиса на своя опонент. Малко след това обаче без проблеми затвори мача с отличен последен гейм на своя начален удар. 


    
Участващият с "уайлд кард" представител на домакините Джак Дрейпър, миналогодишен четвъртфиналист, започна с убедителен успех над четвъртия в схемата Тейлър Фриц (САЩ) с 6:3, 6:2.

"Куинс клъб" е подгряващ преди "Уимбълдън", като се провежда в същия комплекс. Преди години Димитров го спечели.